Φωτογραφίες.

Μπορεί κάποιοι να βλέπετε μονάχα ένα χαρτί με χρώματα. Μπορεί να κρατά το ενδιαφέρον τους μόνο μια εικόνα που χρησιμεύει σαν φόντο πίσω από μια καινούρια φράση που έγινε viral.

Μια φωτογραφία, με όλη την σημασία της λέξης, είναι η αποτύπωση του φωτός. Είναι όταν προσπαθούμε να αποτυπώσουμε στο χαρτί, ή ψηφιακά, την μαγεία των χρωμάτων ή του ασπρόμαυρου τοπίου, την μαγεία του να βλέπουμε, την μαγεία του βάθους μέσα σε κάθε μας εικόνα.

Δεν είναι μόνο η ομορφιά στα μάτια μας που προσπαθούμε να κρατήσουμε. Δεν είναι μόνο τα χρώματα από το ηλιοβασίλεμα. Είναι αισθήνατα που αποκτάμε καθώς κοιτάζουμε ένα τοπίο, έναν άνθρωπο, ή ένα φρούτο και που θέλουμε, είτε να τα κρατήσουμε, είτε να τα μοιραστούμε. Να μπορέσουμε να ξάνουμε άλλους ανθρώπουα να τα νιώσουν!

IMG_20170817_183926.jpg

Να Μη φοβάσαι Να Λες Όχι!

«Να μη φοβάσαι να λες ΟΧΙ» 

Δεν είναι ασέβεια, δεν είναι αγένεια, ούτε εγωισμός! Είναι το δικαίομά σου να προστατεύσεος τον εαυτό σου και να τον βοηθήσεις να ευτυχίσει!

Μην νιώθεις τύψεις όταν η κολλητή σου, σου ζητάει να πας να την παρηγορήσεις, ενώ εσύ βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου έπειτα από δυο μήνες και δεν θες να πας. Μην φοβάσαι να πεις όχι στην μβτέρα σου όταν σου λέει να κάνεις μία δουλειά, ενώ εσύ θες να διαβάσεις, να δουλέψεις ή πολύ απλά να χαλαρώσεις. Μην νιώθεις ότι είσαι λάθος, ή κακός άνθρωπος επειδή κοιτάς πρώτα τον εαυτό σου. Δεν μιλάμε για εγωισμό, αλλά για κάτι πολύ πιο απλό! Να κοιτάς πρώτα να είσαο εσύ καλά, να μην κοντεύεις να καταρρεύσεις γιατί τρέχεις από την μία χάρη στην άλλη. Να μην νιώθεις ασφυξία επειδή κουβαλάς στις πλάτες σου υποχρεώσεις και ευθύνες που δεν σου ανήκουν. Να μην νιώθεις τύψεις επειδή θέλεις να περάσεις καλά με ένα πρόσωπο που αγαπάς ή με τον ίδιο σου τον εαυτό, επειδή δεν πήγες να υποκριθείς τον ψυχολόγο στην γειτώνισα που χώρισε.

Μην φοβάσαι να λες όχι! Πρέπει να μάθεις να λες όχι, γιατί λέγοντας μόνο ναι, θα σέρνεσαι μόνιμα στο πάτωμα, προσπαθώντας να μαζέψεις τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα σου κομμάτια!

~ Ένα κείμενο, μέσα από το οποίο θέλω να τονίσω πως ο κάθε ένας μας πρέπει να κοιτάει πρώτα τις δικές του ευθύνες υποχρεώσεις και μετά των άλλων πρέπει να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους, γιατί αν δεν μπορούμε να κάνουμε εμάς ευτυχισμένους, δεν θα βοηθήσουμε ποτέ κανέναν άλλο να νιώσει ευτυχισμένος! ~

How Can I Hate Me?

There are moments that I feel like I hate myself. There are moments that I can’t believe I can love Myself. 

It is when I can’t control myself. When I can’t control what I think, what I say, what I do and what I feel. It is when I am in a bad mood and I do nothing to change it. It is when I get angry with someone and either I say nothing or I am more hart with the person who made my blood boil. It is when I know I can achieve one of my goals, but I just don’t do it. It is when I feel I am not myself! When I am going to be like someone else… Someone who doesn’t know how I have lived my life since now. Someone who can’t even know the way I think! And I am just getting so angry, feeling I can’t control myself, because I am afraid of losing myself!

But, how can I hate me?

How can I have a so bad and strong feeling about myself, when I have never felt to hate someone else? Isn’t it strange? Or, I am just confused and so I think I hate myself?

Do I realy hate myself, or do I hate just being an other person? Am I afraid of changing myself and beind a person not better than who I am now?

Well, there is only one answer! I don’t hate myself. I can’t! I just hate the think of losing myself and so I am afraid of losing my best part, my good self, MYself!

Θάλασσες Και Βουνά!

Έχετε νιώσει ποτέ γεμάτοι ηρεμία, απλά κοιτάζοντας μια εικόνα, την θέα από ψηλά, ή ακούγοντας ήχους από την φύση; Έχετε αισθανθεί σαν τίποτα να μην σας βαραίνει, καθώς το απαλό αεράκι χαϊδεύει το δέρμα σας;

Κάποιες φορές, συμβαίνουν τόσα πολλά στην ζωή μας, που νιώθουμε πως δεν θα καταφέρουμε να τα διαχειριστούμε όλα. Δυμβαίνουν πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε τόσο έντονα πως βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και αναρωτιόμαστε «Τώρα; Τι γίνεται τώρα;»

Ευχόμαστε, είτε να ανοίξει η Γη και να μας καταπιεί, είτε να βρεθεί μία λύση ως δια μαγείας που θα μας βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση.

Κρατάμε το μυαλό μας αφοσιωμένο στο ότι έχουμε κολλήσει και στο ότι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, τι να πούμε.

Ώσπου, σαν κάποιος να μας πάτησε το σωστό κουμπάκι, συνερχόμαστε! Μπαίνουμε σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουμε την όποια κατάσταση κατάλληλα.

Ποιο είναι όμως αυτό το θαυματουργό κουμπάκι;

Ο κάθε ένας μας έχει διαφορετικό χαρακτήρα, άρα και διαφορετικό τρόπο να αντιδράει. Έτσι, μπορεί για κάποιον να χρειάζεται μια απλή βαθιά ανάσα για να συνέλθει. Πολλές φορές όμως αυτό που μας συνεφέρει, αυτό που μας επαναφέρει στην εγρήγορση, δεν είναι άλλο από το να χαλαρώσουμε πρώτα.

Να βγούμε στην αυλή να πιούμε έναν καφέ, να πάμε να περπατήσουμε στο πάρκο της γειτωνιάς μας, ή να πάμε μία εκδρομή, ένα ταξίδι.

Θα έχετε παρατηρήσει πόσο χαλαρωτική είναι η αίσθηση πως δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουμε, παρά μόνο το τι θέλουνε να κάνουμε.

Όταν πέρνουμε ένα ρεπό από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις!

Δεν αφήνουμε τίποτα να απασχολήσει το μυαλό μας και έτσι το ξεκουράζουμε και έτσι ηρεμούμε!

Και έπειτα, συνεχίζουμε πιο δυνατοί και έτοιμοι!

Η Καταστροφή!

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί για το τέλος; Με πόσους τρόπους έχουμε φανταστεί ότι θα μπορούσε να συμβεί; Άραγε, θα είναι αιτία η φύση, ή εμείς οι ίδιοι; Θα είναι για όλους μας το τέλος, ή θα υπάρχουν και οι τυχεροί; Θα το γνωρίζουμε πριν να συμβεί, ή θα το μάθουμε όταν θα ξεκινήσει; Θα είναι δίκαιο; Θα είναι είναι γρήγορο, εύκολο, οριστικό; 

Το τέλος… Η καταστροφή… Ο φόβος του ανθρώπου, μα κάτι που δεν απασχολεί κανένα άλλο ζωντανό οργανισμό!

Φοβόμαστε ότι θα χαθούμε. Ότι δεν θα υπάρξει ζωή μετά την καταστροφή μας. Μετά την καταστροφή του πλανήτη μας, όπως και αν αυτή ορίζεται. Την ίδια στιγμή που προσπαθούμε να ανακαλύψουμε αν υπάρχει ζωή σε άλλο πλανήτη! Αλλά γιατί τόσο ενδιαφέρον για ζωή σε άλλο πλανήτη, όταν καταστρέφουμε ήδη τον δικό μας;

Τι μας εξυπηρετεί στο να ανακαλύψουμε αλλού ζωή, όταν φοβόμαστε ότι θα καταστραφεί η δική μας ζωή, η ύπαρξή μας, το είδος μας! Όταν δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά να προστατέψουμε τον πλανήτη μας και τις υπόλοιπες μορφές ζωής σε αυτόν, πέρα απ’τον άνθρωπο. Όταν οι ίδιοι καταστρέφουμε αργά, κάθε στοιχείο της ύπαρξής μας.

Τα δέντρα που μας δίνουν οξυγόνο, τις θάλασσες που μας δίνουν το νερό, τα ζώα, που τους φερόμαστε με το χειρότερο τρόπο, βασανίζοντάς τα, για να μας δώσουν γάλα, κρέας και άλλο και άλλο και άλλο! Οτιδήποτε μπορεί να μας δώσει! Πετρέλαιο, Ρούχα, τρόφιμα, λεφτά, λεφτά, λεφτά!

Μας ενδιαφέρει να πάρουνε όσα μπορούμε από την Γη, από το χώμα το νερό τα φυτά τα ζώα και τους ίδιους τους ανθρώπους, χωρίς να μας νοιάζει να δώσουμε εμείς!

Δεν μας ενδιαφέρει αν θα μειωθεί το οξυγόνο μας, φτάνει να κόψουμε αρκετά δέντρα για να πουλήσουμε ξύλο, χαρτί, έδαφος και να πάρουμε λεφτά! Δεν μας νοιάζει να μην έχουμε αρκετό νερό να πιούμε, φτάνει να μπορούμε να κάνουμε μπάνιο σε τεράστιες και πολυτελείς πισίνες, γεμάτες χυμικά για την δήθεν προστασία μας! Δεν μας ενδιαφέρει να θέσουμε σε κύνδινο υπό εξαφάνιση ζώα ώστε να πάρουμε το κρέας τους, το δέρμα τους και ότι μπορούμε από αυτά!

Δεν μας ενδιαφέρει να καταστρέψουμε σιγά, σιγά τον πλανήτη που μας προσφέρει την ύπαρξή μας, ενώ την ίδια στιγμή φοβόμαστε και κάνουμε σενάρια για το τέλος, για την καταστροφή του πλανήτη μας, την οποία ήδη προκαλούμε εμείς, αλλά ψάχνουμε να βρούμε λως θα γίνει και πότε!

 

Ένα άρθρο, που θα έπρεπε να μας βάλει όλους σε σκέψεις, για το πως ζούμε!

Stop Time.

There are so many things I’d like to live again and again. So many feelings that I’d like to feel again. 

A smile of you, that can make my day even if I have my worst problems!

A look at my Grandma when I was a little girl and she used to love me so much!

The feeling I had when I finished Senior High School. 

When my sister and I were making plans about the future.

There are moments everyone would wanted to keep!

Moments we want to stop time so it won’t finish!

…And we do it!

We keep photographs about our moments! We keep in mind and in films!

But, photographs is the way to share our moments with other people!

It is the way to help others to live our life, our moments, our feelings and everything we may have in our mind, without the need of words!

Because, even if we love to use words, we can’t find the right words to describe feelings and memories!

17_sunshine