Όταν Σπάσει Το Τείχος!

Από πολύ μικρή ηλικία ήθελες να κάνεις πολλά πράγματα! Έκανες όνειρα για αυτά και έφτιαχνες στο μυαλό σου σενάρια και συζητήσεις σχετικά με αυτά! Τα φανταζόσουν να συμβαίνουν! Ήθελες τόσο πολύ να καταφέρεις να γίνεις σαν τα πρότυπά σου, ότι και αν σήμαινε αυτό! Το σώμα που σου άρεσε, η εργασία που σου άρεσε, ο χαρακτήρας που ήθελες να αποκτήσεις. Έκανες σενάρια ακόμη και για το πως θα είναι ο γάμος σου, ο άντρας/η γυναίκα σου, τα παιδιά που ίσως να ήθελες… Τα είχες σκεφτεί όλα! Ακόμη και αν τίποτα δεν πήγαινε όπως το είχες φανταστεί, πάντα είχες κάποιο σενάριο στο μυαλό σου, ακόμη και για το πως θα απαντούσες στον επόμενο τσακωμό σου, ή στο επόμενο φλερτ σου!

Ήταν τόσο απογοητευτικό να περνάει η ζωή σου και να μην γίνεται τίποτα όπως το ήθελες… Όχι τόσο γιατί δεν απέκτησες πράγματα που ίσως ήταν σχεδόν αδύνατα, όπως το τέλειο σώμα που είδες στην τηλεόραση, αλλά γιατί υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσες να ζήσεις όπως ήθελες, αλλά φοβήθηκες να τα κατακτήσεις! Φοβήθηκες να διεκδικήσεις όση ελευθερία ήθελες, χρειαζόσουν και είχες το δικαίωμα να αποκτήσεις… Φοβήθηκες μην παρεξηγηθείς, μην πληγώσεις κάποιον, μην κάνεις κάποιον να νιώσει άσχημα, άβολα, περίεργα και κάπως έτσι άφηνες την προσπάθεια για αυτά που ήθελες εσύ να έχεις!

Ήξερες πως αν σου ζητούσαν μία χάρη, θα στεναχωρούσες αν έλεγες όχι. Ήξερες όμως και ότι δεν ήθελες, δεν μπορούσες, ή δεν ένιωθες καλά με τον εαυτό σου αν έλεγες ναι. Παρόλα αυτά έλεγες ναι! Γιατί φοβόσουν! Φοβόσουν να πεις όχι!

Έχασες σημαντικές ευκαιρίες, από το να ορίσεις ποιος θα είναι στην ζωή σου, μέχρι το πόσο θα μπορεί κάποιος να σε πλησιάσει, να σε γνωρίσει και να επιδράσει επάνω σου. Και έτσι ο κάθε ένας μπορούσε να σου φερθεί όπως ήθελε και να πάρει από εσένα ότι ήθελε. Έμαθες τους γύρω σου να μην έχουν τύψεις που επιδρούσαν επάνω σου άσχημα, αλλά να νιώθουν πως είναι σωστοί. Και εσύ ο ίδιος/η ίδια, άφηνες να συνεχίζεται αυτό, νομίζοντας πως θα άλλαζε από μόνο του.

Άφησες να σε κάνουν ότι ήθελαν, να σε εκμεταλλευτούν, να σε ξεζουμίσουν, ώσπου στέρεψες και δεν είχες άλλα να δώσεις! Και τότε είναι που ένιωσες πόσο άδειος/άδεια είχες μείνει… Τότε είναι που κατάλαβες πως δεν μπορούσες να αντέξεις άλλο και άρχισες να αντιδράς. Άρχισες να μιλάς και να μην αφήνεις πλέον κανέναν να αποφασίσει για εσένα. Κανέναν να μιλήσει αντί για εσένα, να πράξει αντί για εσένα, να ζήσει αντί για εσένα! Τότε έσπασες το τείχος που χώριζε εσένα με την ζωή σου και πήρες τα ηνία!

Ίσως να είχες νιώσει πως ήταν πια αργά για να αλλάξεις, να ζήσεις όπως θες και όπως σου άξιζε. Το έκανες όμως. Είπες «θα προσπαθήσω» και έτσι τα κατάφερες! Όλοι απορούσαν και σε ρωτούσαν τι έγινε και άλλαξες. Πάρα πολλοί ήταν αυτοί που νόμιζαν πως απλά τρελάθηκες και άρχισες να πετάς κόσμο από την ζωή σου, μα εσύ ήξερες! Ήξερες τι άνθρωπος είσαι και ποιους χρειάζεσαι! Δεν χρειαζόσουν όλους αυτούς τους περιττούς στην ζωή σου, που το μόνο που έκαναν ήταν να σε φορτώνουν με βάρος! Και έτσι το τείχος δεν ξανασηκώθηκε ανάμεσα σε εσένα και την ζωή σου! Έτσι πλέον ζεις!  

 

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

dimitrapyromali

I started writing (Greek Novels & Narratives) at the age of 11. I use to write about thriller, or drama, or both into one Novel. From the age of 19, I own my blog "Open Mind", which I created on my own! I write small texts, all about the way we think, act and generally the way we live! From the age of 20, I created my Gallery into the blog. It is about photographs I take! Most of them, are about sights of the sea, the sky, the clouds. I love to keep moments! Either into my writings, or through photographs. I don't trust my memory, because it will probably leave me someday, as everyone is going to lose his memories as he grows up! Into this blog, you will find: Posts about everything I write on my own. (small texts, responses, novels, narratives) Photographs into Gallery that I shoot, most of them have no effect. --> Selected images into my writings' posts, are some of them from the internet - pixabay.com and some are from my Gallery! ~You will find the Creative Commons into menu! Thank you for your time!~

One thought on “Όταν Σπάσει Το Τείχος!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s