Δεν Είμαι Σαν Τους Άλλους!

Ο κόσμος στις μέρες μας έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η σκληρότητα, η αλαζονεία, η απληστία, η αναισθησία και η αδιαφορία έχουν κατακλείσει τα υπόλοιπα συναισθήματα! Πλέον ο κάθε ένας από εμάς κοιτάει πρώτα τον εαυτό του και ίσως ποτέ τους γύρω του. Δεν κοιτάει απλά να είναι εντάξει με τον εαυτό του, αλλά να υπερέχει από τους άλλους, να τους πατάει για να ανέβει στο ύψος που θέλει να φτάσει. Να κλωτσάει κάθε άτομο χαμηλότερό του ώστε να μην τον φτάσει! Και κάπως έτσι αρχίσαμε να μην έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Έτσι αρχίσαμε να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να μην τον αφήνουμε να νιώσει! Έτσι γίναμε άνθρωποι γεμάτοι φόβους, ανησυχίες και καχύποπτοι όσο δεν πάει άλλο!

Όταν όμως κάποιος από εμάς, βρει το θάρρος, την δύναμη και την θέληση να πλησιάσει κάποιον άλλο, είτε φιλικά είτε όχι, τότε τρώει ένα ασήκωτο χαστούκι! Το άλλο άτομο δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί, ούτε να τον πιστέψει. Γιατί όλοι στις μέρες μας είναι ίδιοι. Γιατί όλοι κοιτάν να πάρουν όσα μπορούν χωρίς να δώσουν. Δεν τους νοιάζει να δώσουν! Πως, μπορεί λοιπόν ο  άνθρωπος απέναντί σου να σε εμπιστευτεί, όταν το σύνολο δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης; Πως αυτός ο άνθρωπος θα αφεθεί στην γνωριμία μαζί σου και θα αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο, όταν φοβάται πως κάτι θέλεις να πάρεις από αυτόν και μετά να τον πατήσεις κάτω ώστε να μην σε προλάβει όταν θα ανεβαίνεις τα σκαλιά της επιτυχίας σου;

Και εδώ, έρχεται η στιγμή να υποστηρίξεις τον εαυτό σου… «Εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος… Δεν είμαι σαν τους άλλους!» Θα πεις, προσπαθώντας να αποδείξεις ότι ΝΑΙ έχεις αισθήματα, ότι ΝΑΙ δεν κοιτάς να καταστρέψεις τον άλλο, ότι ΟΧΙ δεν σε νοιάζει μόνο ο εαυτός σου και ΟΧΙ δεν έχεις κάποιο συμφέρον από την γνωριμία ή την παρέα μαζί με τον άλλο! Απλά ΘΕΛΕΙΣ να τον πλησιάσεις και να ζήσεις μαζί του κάποιο μέρος της ζωής σου, κάποιες στιγμές της ζωής σου, ή απλά θες να τον βοηθήσεις στην ΔΙΚΗ ΤΟΥ ζωή!

 Το πιο πιθανό όμως είναι να μην σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία αυτή! Όχι γιατί δεν το αξίζεις, αλλά γιατί ο άνθρωπος απέναντί σου έχει περάσει τόσο πόνο και απογοήτευση από ανθρώπους που εμπιστεύτηκε και τον πρόδωσαν, που όσο και να το θέλει να αφεθεί και να σε εμπιστευτεί, δεν θα το κάνει! Θα κρατηθεί μέσα στους τοίχους που έχει υψώσει ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και εσένα θα σε αφήσει έξω από αυτούς!

Γιατί έτσι είναι πλέον η ζωή. Πιο σκληρή από ποτέ! Πιο αδιάφορη και αναίσθητη από όσο ήταν ποτέ! Γιατί εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να αγαπήσουμε, να εμπιστευτούμε και να κάνουμε ευτυχισμένο τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ και επομένως, δεν μπορούμε και κανέναν άλλο!

 

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

dimitrapyromali

I started writing (Greek Novels & Narratives) at the age of 11. I use to write about thriller, or drama, or both into one Novel. From the age of 19, I own my blog "Open Mind", which I created on my own! I write small texts, all about the way we think, act and generally the way we live! From the age of 20, I created my Gallery into the blog. It is about photographs I take! Most of them, are about sights of the sea, the sky, the clouds. I love to keep moments! Either into my writings, or through photographs. I don't trust my memory, because it will probably leave me someday, as everyone is going to lose his memories as he grows up! Into this blog, you will find: Posts about everything I write on my own. (small texts, responses, novels, narratives) Photographs into Gallery that I shoot, most of them have no effect. --> Selected images into my writings' posts, are some of them from the internet - pixabay.com and some are from my Gallery! ~You will find the Creative Commons into menu! Thank you for your time!~

2 σκέψεις σχετικά με το “Δεν Είμαι Σαν Τους Άλλους!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s